Ulogujte se / Kreirajte profil

Vila Elizabete Tejlor


Vila sa imanjem od 5000 m2 u kojoj je  Elizabeta Tejlor provela više od 30 godina stavljena je na prodaju za $8.6 miliona. Luksuzna rezidencija u ranč stilu iz 1960. ima veliki privatni ciglama popločan otvoreni parking za automobile, bazen, ribnjak,  kuhinju-galeriju u seoskom stilu, poseban deo za poslugu na prvom spratu, spavaće sobe na drugom spratu i najsavremenije alarmno obezbedjenje. Nalazi se u šumovitom kraju Bel Era.

Kuća je bila mesto gde smo se svi okupljali, naročito za Dan zahvalnosti i Uskrs’, izjavio je Kristofer Vajlding, Elizabetin sin.

Prošle godine Elizabet Tejlor je pozvala u posetu urednike magazina za arhitekturu i unutrasnji dizajn, Architectural Digest koji su tom prilikom napravili malu reportažu sa imanja.

Dvospratna vila ima četiri spavaće sobe. Kupljena je ranih 80-tih godina. Dizajn i atmosfera u kući je familijarna, prilagodjena za porodični đivot, zajedničko uživanje i zabavu, ništa glamurozno. Vrtom su obično trčala deca i unučići. Nekoliko kučića, mačaka i ptica su takodje bili stanovnici rezidencije.

Naravno, kada je u pitanju bio neki važan dogadjaj, ona bi imala na sebi najlepšu haljinu, najskuplji i ekstravagantni nakit i postala bi Elizabet Tejlor, zvezda’, izjavio je jednom Valentino. ‘Ali kod kuće, vodila je udoban i prijatan život okružena prijateljima i dobrom hranom’.

Skoro sve sobe je dekorisao dizajner za unutrašnju arhitekturu, Elizabetin dobar prijatelj, Valdo Fernandez /koji je dekorisao i kuću Brada Pita i Andjeline Žoli/ u tonovima lavande i nijansama plave, boje koje su se slagale sa Elizabetinim čuvenim ljubičastim očima.

Dok su zidove u sobama krasile slike Franca Halca, majstori Impresionizma, Dejvida Hoknija/ otac joj je bio galerista i kolekcionar umetnosti/, njena tri Oscara, crteži za njene kostime za film Doctor Faustus iz 1968. sa Ricardom Bartonom, romantičan vrt je bio pun ruža: ‘Cecile Brunner’ i hibridne ruže koje su nosile njeno ime, Elizabet Tejlor koje su joj bile inspiracija za parfem 1987.

Elizabet Tejlor u specijalno za nju dizajniranom marokanskom kaftanu, poklon od Malkoma Forbsa. Fotografija je iz 1997.

U ćošku dnevne sobe na zidu su slike Dejvida Hoknija, Franca Halsa i poklon grafika od Endija Vorhola,‘Liz’. Bronzani konji, skulpture, su delo njene ćerke Lize Tod Tivi. Stolice su presvučene  materijalom  firme Rogers & Goffingon.

Porodične fotografije, nagrade za humanitarni rad i Oskari izloženi su u tzv. ‘sobi za trofeje’. Stolice su presvučene lanom kompanije Larsen.

Vrt i ostatak imanja je dizajnirala firma za pejzažnu arhitekturu Campion Walker Garden Design. Vrt krase ljubičasti cestrumi, biljke sa Havaja, zlatnožuto bilje slično papratu, kao i ruže jarko ljubičaste boje koje nose njeno ime.

Kristofer Tejlor, njen nećak je dizajnirao bazen i interesantnu fontanu u obliku školjke. Jastuci za stolice su od materijala firme Sunvrella.

Zidovi sobe za šminkanje i presvlačenje su obloženi svilenim materijalom poznate firme Kravet. Crteži su od Irene Šaraf, dizajnerka za kostime iz filma Doktor Faust iz 1968.

Sto za šminku.

Za P.U.L.S.E  pripremila  Snežana Moračić

Ostavite komentar

Vaša uneta email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja označena su *