Активности Архива Војводине

Србија у Јерусалиму

У организацији Института за студије антитероризма из Израела, Центра за друштвену стабилност из Новог Сада, Института за националну и међународну безбедност из Београда и Архива Војводине, у Јерусалиму је одржано неколико важних догађаја који су допринели повезивању српског и јеврејског народа.

Делегација Литерарног архива Словачке националне библиотеке у посети Архиву Војводине

У петак, 22. новембра 2019. године, Архив Војводине су посетили Др Доминика Махутова (Mgr. Dominika Machutová, PhD.) и мр Марцел Јаношик (Mgr. Marcel Jánošík) из Литерарног архива Словачке националне библиотеке (Мартин, Република Словачка).

На заједничком састанку са гостима из Републике Словачке којем су присуствовали др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине и Кристијан Обшуст, координатор за међународну и интердисциплинарну сарадњу, представљена је основна и пројектна делатност Архива Војводине. Члановима делегације из Републике Словачке том приликом су показани депои архива, лабораторија и изложбена поставка Музеја присаједињења.

 
На састанку су размотрене могућности сарадње у контексту заједничких истраживања архивске грађе између Архива Војводине и Литерарног архива Словачке националне библиотеке.
[ngg src=”galleries” ids=”49″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]
 

Архив Војводине

Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments