Ulogujte se / Kreirajte profil

Документарни филм “Kо ће писати нашу историју”

Поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста, на инцијативу Унеска и Шоа меморијала из Париза, у недељу 27. јануара 2019. године, у галеријском простору Архива Војводине, биће организовано симултано приказивање документарног филма Роберте Гросман “Kо ће писати нашу историју” у оквиру више од 300 локалних манифестација у преко 50 земаља света. Након филма ће се публици диркетном видео-линк везом из седишта Унеска у Паризу обратити аутори филма.

У организацији мреже Терраформинг из Новог Сада, у сарадњи са Јеврејском општином Нови Сад, домаћин манифестације у Србији биће Архив Војводине. 

Пре пројекције биће одржана кратка презентација о стварању чувеног архива Емануела Рингенблума у Варшавском гету, познатом под називом Оyнег Схабес, као и најава новог двогодишњег међународног пројекта о едукацији о Холокаусту у којем ће учествовати архиви са подручја Војводине.

Време: 27 јануар у 18:00 сати 
Место: Архив Војводине, Жарка Васиљевића 2а, Нови Сад

Програм:
18:00 Почетак програма;
18:10 Презентација о архиву Емануела Рингенблума у Варшавском гету; 
18:45 Пројекција филма;
20:40 Директно укључење у разговор који уживо преносимо из седишта Унеска у Паризу. У разговору учествују Роберта Гросман (Roberta Grossman) редитељ филма, Ненси Спилберг (Nancy Spielberg) продуцент филма, Самуел Kасов (Samuel D. Kassow) аутор књиге “Kо ће писати нашу историју”, модератор Стивен Смит (Stephen Smith) директор УСЦ Шоа фондације (коју је основао Stiven Spilberg); 

Још информација о манифестацији:
https://online.flowpaper.com/7b450788/WhoWillWrite/#page=1

Kомплетна листа места на којима ће филм бити симултано приказан: 
http://whowillwriteourhistory.com/1-27-event-screenings/

Организатори:
Терраформинг
Јеврејска општина Нови Сад
Архив Војводине

Извор: Aрхив Војводине

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.