Ulogujte se / Kreirajte profil

Међународна архивска конференција „Архиви и изазови 21. века” у Архиву Војводине

.

Become a Patron!

.
Данас, 09.04.2019. године у организацији и у просторијама Архива Војводине отворена је дводневна међународна архивска конференција насловљена „Архиви и изазови 21. века”, на којој ће властити стручни рад представити еминентни архивисти из будимпештанског Мађарског националног архива.

Након потписивања обновљеног Споразума о сарадњи два архива, приликом свечаног отварања поздравне речи учесницима конференције упутили су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, генерални директор Мађарског националног архива др Чаба Сабо, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, затим председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, као и министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић, који је – на крају свог обраћања – промишљено апострофирао важност успостављања свести о целини националног културног простора, чије границе не би требало сводити нити поистовећивати са политичким.

Гостима који су учествовали у отварању конференције предочен је значај континуиране сарадње два архива, умајући у виду – између осталог – да архивисти и конзерватори из Архива Војводине неретко бораве на усавршавању у Мађарском националном архиву. На важност пројеката на чијој изради су тренутно ангажовани архивисти из Архива Војводине указали су др Небојша Кузмановић, др Драгана Катић, мр Владимир Иванишевић, Кристијан Обшуст и Милена Поповић-Субић. Уручивши пригодне поклоне гостима, директор Архива их је повео у обилазак депоа и простора за дигитализацију архивске грађе, као и недавно отвореног Музеја присаједињења.

Arhiv Vojvodine

https://pulse.rs/donacije/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.