Др Небојша Кузмановић – Капетан Миша Анастасијевић

Др Небојши Кузмановићу додељена награда „Капетан Миша Анастасијевић“

18. новембра 2019. године, у Галерији Матице српске свечано су додељена признања ,,Капетан Миша Анастасијевић”. Та престижна награда додељује се најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама који су допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва.

Награда ,,Капетан Миша Анастасијевић” део је пројекта ,,Пут ка врху”, који је настао пре 19 година. Додељује се за науку, културу, образовање и предузетништво.

Признање за традицију и очување богатог културно-историјског наслеђа припало је директору Архива Војводине др Небојши Кузмановићу.

“Ја сам, заиста, пријатно изненађен, можда чак и више од тога, овим признањем, јер носи име човека који је остао упамћен као добротвор у нашем народу и у нашој држави. Дакле, добити признање који је задужио свој народ и државу је нешто јако лепо и добро”, изјавио је директор Архива Војводине.

Установљено признање, плакета и златник са ликом великог српског трговца и добротвора из 19. века, дунавског Капетана Мише Анастасијевића, уметничко је дело академског вајара из Београда Љубише Манчића.

Награде су додељене на нивоу Војводине, а 7. априла, на Благовести, биће уручена признања на нивоу Србије.
[ngg src=”galleries” ids=”51″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]
 
 
 
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments