1001 san

Ulogujte se / Kreirajte profil

1001 san

.

Become a Patron!

.

yasmina16

Kao san, kao bajkovit, fantazmagoričan  san bez prestanka.

Svi znamo priču o Šeherezadi kako je izbegla smrt , tako pametno manipulativno, ženski – nedorečenost u zavodjenju. Strpljivo i sa planom.

1001 noć je divna i mudra Šeherezada zavodila neosvojivog, hladnog i surovog kralja i polako iz noći u noć otapala njegovo srce od leda da bi na kraju, ustvari,  postigla svoj cilj.

Serija fotografija Yasmine Alaoui i Marca Guerra sadrži sve sto sadrže priče o Šeherezadi: strast, misteriju, magiju, ljubav, tradiciju…Napravljena je fantastična kombinacija Marcovih fotografija u kombinaciji sa savršenim slikanjem perom i mastilom Yasmine Alaoui. Yasminino poreklo je mešavina predaka iz Francuske i Maroka, a ocigledna inspiracija joj je bila islamska arhitektura i ilustracije u Kuranu. Marco Guerra je modni fotograf, Čileanac italijanskog porekla inspirisan, za ovu seriju,  senzualnom poezijom Pabla Nerude.

Taj čarobni kontrasni spoj i kombinacija dve vizije umetnika stvorilo  je  jedno nestvarno, nežno putovanje u misteriozno i mistično kroz  jednu divnu, vizuelnu priču. I Yasmina i Marco su multimedijski  umetnici; njihov rad ima elemente i fotografije i crteža, i slikanja i kolaža, digitalne obrade i skulpture, poezije i naraciju. Oboma je orjentalni stil crtanja vrlo blizak kao i arapska ormanentika.

1001 san je oda lepoti, ljubavi  i nesavršenosti.  Boje su monohromatične, vrlo harmonične i potenciraju orjentalnu atmosferu. Oboje veruju u umetničku globalizaciju, na neki način spojili su Istok i Zapad, dve kulture, ali je  svaka od njih  zadržala svoj integritet i identitet.

Njihovi printovi se prodaju od $15,000 do $80,000.

za P.U.L.S.E : Snežana Moračić

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  2 komentara na tekst 1001 san

 1. igorfromrussia

  15/09/2009 at 02:03

  Fantasticno

  Ako sam ispravno razumeo otisak fotografije kosta 15000$ Steta ova crvena bi se savrseno uklopila sa mermernom sarom mog kamina :–)

 2. Milivoj Andjelkovic

  02/02/2010 at 09:24

  1001 san… na 1002 ekrana…

  Sva sreća što Šeherezada nije znala da za ovo, ne bi morala da ispriča sve one priče.

Ostavite Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.