Ulogujte se / Kreirajte profil

A.N.F.I.TEATAR – glasno i angažovano

.

Become a Patron!

.

U organizaciji nezavisne pozorišne produkcije „Grupa Grupa“, u Kraljevu se od 2. do 7. jula održava peti po redu festival alternativnih pozorišnih družina Srbije i regiona – A.N.F.I.TEATAR, koji promoviše nove pozorišne forme, misao i jezik.

Na ovom festivalu ljubitelji pozorišne umetnosti biće u prilici da pogledaju šest predstava, od kojih će se tri održati u staroj zgradi „Elektromontaže“ u centralnom gradskom parku, a tri na sceni Kraljevačkog pozorišta KPK.

Prve večeri, festival će otvoriti predstava „Otpor“ u zgradi „Elektromontaže“, a na istom mestu tokom naredne dve večeri na programu su i predstave „Eling i Kjel Bjarne“ i „Ponuda koja se ne odbija“. Festival se potom 5. jula seli u Kraevačko pozorište, gde će biti održane predstave „Dok čekamo Godoa“, „Ribarske svađe“ i „Beton mahala“.

Organizatori ističu da A.N.F.I.teatar neguje tradiciju angažovanog pozorišta, kao i da je “Grupa Grupa” , koja stoji iza ovog festivala, za 10 godina postojanja uspela da iz svoje pozorišne radionice proizvede devet profesionalnih glumaca i studenata glume, a tu je i veliki broj mladih koji svoj umetnički izraz kroz glumu iskazuju na projektima Grupa Grupe.

„Publika će, prateći predstave, imati priliku i da se upozna sa teatarskom refleksijom društvenog okruženja i onog što ova umetnička forma ima da poruči spram izazova savremenosti”, kažu organizatori, ocenjujući da je Kraljevo svakog jula središte okupljanja saocijalno angažovanog teatra.

Sve neophodne informacije u vezi sa ovogodišnjim predstavama zainteresovani mogu dobiti na zvaničnoj fejsbuk stranici A.N.F.I.teatar festivala www.facebook.com/Anfiteatar/ .

za P.U.L.S.E pripremila Aleksandra Popović

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.