A.N.F.I.TEATAR – glasno i angažovano

U organizaciji nezavisne pozorišne produkcije „Grupa Grupa“, u Kraljevu se od 2. do 7. jula održava peti po redu festival alternativnih pozorišnih družina Srbije i regiona – A.N.F.I.TEATAR, koji promoviše nove pozorišne forme, misao i jezik.

Na ovom festivalu ljubitelji pozorišne umetnosti biće u prilici da pogledaju šest predstava, od kojih će se tri održati u staroj zgradi „Elektromontaže“ u centralnom gradskom parku, a tri na sceni Kraljevačkog pozorišta KPK.

Prve večeri, festival će otvoriti predstava „Otpor“ u zgradi „Elektromontaže“, a na istom mestu tokom naredne dve večeri na programu su i predstave „Eling i Kjel Bjarne“ i „Ponuda koja se ne odbija“. Festival se potom 5. jula seli u Kraevačko pozorište, gde će biti održane predstave „Dok čekamo Godoa“, „Ribarske svađe“ i „Beton mahala“.

Organizatori ističu da A.N.F.I.teatar neguje tradiciju angažovanog pozorišta, kao i da je “Grupa Grupa” , koja stoji iza ovog festivala, za 10 godina postojanja uspela da iz svoje pozorišne radionice proizvede devet profesionalnih glumaca i studenata glume, a tu je i veliki broj mladih koji svoj umetnički izraz kroz glumu iskazuju na projektima Grupa Grupe.

„Publika će, prateći predstave, imati priliku i da se upozna sa teatarskom refleksijom društvenog okruženja i onog što ova umetnička forma ima da poruči spram izazova savremenosti”, kažu organizatori, ocenjujući da je Kraljevo svakog jula središte okupljanja saocijalno angažovanog teatra.

Sve neophodne informacije u vezi sa ovogodišnjim predstavama zainteresovani mogu dobiti na zvaničnoj fejsbuk stranici A.N.F.I.teatar festivala www.facebook.com/Anfiteatar/ .

za P.U.L.S.E pripremila Aleksandra Popović

 

AUTORSKI PROFIL

Završila Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek zidno-slikarstvo. Član ULUS-a od 2005. god. Radi u kraljevačkoj Gimnaziji kao prof. likovne kulture. Trenutno na doktorskim studijama na Fakultetu za umetnost i dizajn kod prof. Miloša Šobajića.

0 0 glas
Ocenite članak
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments