Ulogujte se / Kreirajte profil

“Adele, Babette, Colette i ostale…”

cover

“Wallpaper”, ili tradicionalno poznat kao Wallpaper*, za one koji ne znaju,  je magazin koji izlazi jednom mesečno. Osnovan je 1996 godine u Londonu. Teme i vesti o kojima pise su iz oblasti dizajna, arhitekture, mode, tehnologije, putovanja i umetnosti.

Julsko izadnje je bilo  u znaku  “Sex and Art.”

Pored hrane /smokve, kavijar, asparagus, truffles, pinjete /kao afrodizijak/ i koktela sa poetskim imenima , hotelskih usluga u skupim hotelima New Yorka i Miamia koji cine sve da ugode gostu i njegovim zeljama, interesantnog dizajna za kondome, srednjom stranicom, kao kod Playboy-a, sa vrlo senzualnim slikama očaravajućeg modela Jeana Carlosa, pod nazivom “Closet King”  interesantna su i dva graficka dizajna : “Tart” kartice i azbuka, “Alphabunnies.”

“Tart cards” su kartice, malo veće od vizit-kartica, kače se u telefonskim govornicama i reklamiraju seksualne usluge prostitutki. U jednoj telefonskoj govornoci mogu da se smeste i do 80 kartica. Kartice se uredno zamenjuju novim ukoliko su stare skinute /postoje profesionalni tzv. “carders” koji svakodnevno obilaze telefonske govornice i proveravaju stanje stvari. Sve je ilegalno.

“Tart cards” su tipične za govornice u  Londonu. Ima ih i u Las Vegasu, samo se tamo zovu “sex cards.”

“Closet King”, mladi Carlos…

closet king1

closet king2

closet king 5

Nego…vratimo se na “Tart” kartice. Kartice su postale neka vrsta kultne umetnosti, i vizuelno i tekstualno, i inspirisale su rad mnogih mainstream umetnika.
Uredništvo “Wallpapera”-a je zamolilo umetnike – studente i superstar dizajnere da kreiraju svoje “Tart” kartice. 450 kartica sa inovativnim, inteligentnim dizajnom je prezentirano. Bila je to oda fenomenu “tart” kartica.

tarot7tarot5tarot8tarot9

tarot4tarot3tarot2tarot1

“Airside” je studio za kreativan dizajn iz Londona. Klijenti su im od “Apple” do “Orange”, pa sve preko “Vitsoe” i “Virgin.”  Dizajner i ilustrator Malika Favre je već dizajnirala azbuku koja se sastoji od dugonogih devojaka-zečica i nazvala ga “Alphabunnies” za “Airside,” a  za potrebe “Wallpaper”-a  dizajnirala je azbuku  od  pin-ap devojake iz ’50-tih godina.

Na pitanje, odakle je dobila inspiraciju za “bunny-girls”, Malike kaže:

“…Kada je moja opsesija pocela….mmmmmmmhhhhhh. Pa ako uzmete u obzir da imam francusko perverzno razmisljanje…ne stvarno, krenulo je još kada sam bila mala. Crtala sam neprestano princeze i lepe devojke. Nije bilo mesta za dečake u mojim crtankama. Kukovi i obline su mi bile zanimljivije /pretpostavljam da ce se veći deo složiti sa mnom/
U tinejdžerskim godinama to je zaista postala moja opsesija toliko da sam kompulsivno stalno crtala devojke, čak i zatvorenih očiju, na očitu radost i veselje školskih drugova. Inspiracija mi je bila Egipatska mitologija. Kada sam se zaposlila u “Airside”‘u  pre dve godine, bila sam jedina devojka medju dražesnim momcima dizajnerskog tima. Kada sam razmižljala šta bih mogla da ponudim kao ideju za neki projekat, sve se opet završilo sa crtežima seksi devojaka. Jedan od dizajnera iz “Airside” je video moje crteže i primetio da neki od njih izgledaju kao slova. Tako sam i došla na ideju za “Alphabunnies.”  Ja sam bila zadovoljna. Momci iz tima su bili zadovoljni.”

Origunalni “Alphabunnies”


alphabunnies original

Komisioni rad za “Wallpaper”, julsko izdanje, pin-up devojke iz 1950-tih
“Adele, Babette, Colette i ostale…”

loveletters

detalj…

detalj

za P.U.L.S.E / Snezana Moracic

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.