Ulogujte se / Kreirajte profil

„Ashes and Snow“, Gregory Colbert

.

Become a Patron!

.

Kada sam započeo seriju Ashes and Snow 1992. ideja mi je bila da istražim duboke spone koje  vezuju čoveka sa životinjama i u evolutivnom i u emocionalnom smislu.Gregory Colbert

 

Gregory Colbert je započeo svoju umetničku karijeru kao režiser dokumentarnih filmova u Parizu. Zanimale su ga društvene i socijalne teme. Karijeru režisera zamenio je fotografijom.

Prvu javnu izložbu fotografija imao je 1992. u Musée de l’Elysée u Švajcarskoj.

Posle izložbe, Colbertu se izgubio svaki trag. Nije se oglašavao ni filmovima ni fotografijama. Putovao je po svetu : Indija, Burma, Šri Lanka, Egipat, Etiopija, Kenija, Namibija, Borneo, Antarktika u nameri da otkrije I zauvek dokumentuje tu divnu i duboku vezu izmedju ljudske rase i životinjskog carstva.

Posle 10. godina putovanja po svetu i egzotičnim zemljama, 2002. godine Colbert je pripremio izložbu pod naslovom Ashes and Snow u Venice Arsenale u Italiji. To je bila i najveća solo izložba postavljena u Italiji do sada.

Sagradjen 1104.godine, Arsenal se koristio za sastavljanje i opremanje brodova preko venecijanskog kanala. Unutrašnja arhitektura Arsenala i ogroman prostor od 12.000 m2, bio je idealan izbor za takvu vrstu izložbe.

Ashes and Snow je napravljena kao neka vrsta umetničke instalacije. Izloženo je preko 50 fotografija enormne veličine, jednočasovni film i dva kratka ‘haukus’ filma. U  filmovima je Colbert, koristeći filmsku kameru i fotoaparat, zabeležio šta je sve video i kako je to doživeo sa druge strane kamere.

Naratori u filmovima su Laurence Fishburne , Ken Watanabe i Enrique Rocha.

Ambijentna muzika, koja se čuje tokom izložbe i u video zapisima, budi veličanstvene emocije i dodaje vizuelnom i spiritualnom užitku još veću dramu i poetičnost.

U muzičkoj kolaboraciji su učestvovali Michael Brook, David Darling, Heiner Goebbels, Lisa Gerrard, Lukas Foss, Nusrat Fateh Ali Khan, i Djivan Gasparyan.

Nekoliko godina kasnije, Colbert je imao izložbe u Njujorku /2005/, Tokiju /2007/, Meksiku / 2008/

Više od 10 miliona ljudi je do sada videlo Ashes and Snow od kako je prvi put postavljena 1992.godine.

P.U.L.S.E

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.