Serija fotografija "Elements" (II deo)

Ulogujte se / Kreirajte profil

Serija fotografija ”Elements” (II deo)

.

Become a Patron!

.

Serija fotografija “Elements” predstavlja minimalisticki prikaz usamljenih elemenata na horizontu. Viđeni mojim okom, oni su za mene predstavljali simbole kako usamljenosti tako i snage i prkosa vremenu. Poistovetio sam ih sa ljudskim emotivnim stanjima.

Ponekad izgubimo svrhu i osećaj važnosti, ali i dalje stojimo i postojimo. Trajemo godinama, u nama su skrivene priče, čuvamo tajne, pokrećemo „mašine“, vraćamo se detinjstvu, divimo se krošnji drveta, vrtimo se u krug… dok ne shvatimo da sve i jeste jedan krug. Na kraju, ostajemo sami na nepreglednom horizontu i to je priča koja nas sve povezuje.

Ovde možete pogledati prvi deo serijala Elements.

.

 

Factory

Factory

Factory je usamljena, napuštena fabrika iznad koje se nebo sabilo baš u obliku jednog radnog dana… kao da ne da vremenu da je pregazi. Ovu fabriku sam našao u Beogradu. Bila je daleko zatrpana negde u daljini. Poželeo sam da je približim i da je opet oživim.

.

Monument

Monument

Monument je bitan element u seriji mojih fotografija. Spomenik je spona prošlosti i sadašnjosti, poštovanja naše individulane prošlosti. Našao sam ga na jednom putu u selu Ivanovo gde se svake godine okupljaju srpski fotografi. Do njega vodi krivudav put. Za mene je to bila simbolika i to sam hteo da prenesem na fotografiju. Nije uvek lako napraviti spomenik. On je zaokružena upomena nečeg što možda i nismo srećno proživeli.

.

Stonehenge

Stonehenge

Fotografija Stonehenge je nastala prilikom jedne moje posete Beogradu. Napravio sam kadar na Adi u kom sam poželeo da ispričam priču o putu jednog kamena, njegovoj energiji i vremenu koje je tkano u tom materijalu. Od kamena je nastalo mnogo spomenika, domova, grobnica, svetilišta, neosvojivih tvrđava i on kao takav, može da nam ispriča puno toga.

.

Water Coaster

Water Coaster

Water coaster pripada seriji fotografija koje su nastale za vreme velikih poplava. Ispod vode se našlo i dečije igralište. Tobogan, kao najviši predstavnik dečijeg smeha je virio iz vode. Tužno i smešno u isto vreme.

.

.

Za PULSE / Damir Buzurović

Damir Buzurovic Photography

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  0 0 glas
Ocenite članak
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments