Ulogujte se / Kreirajte profil

Hotel Maison Moschino u Milanu

Ekstravagancija sa kombinacijom primarnih boja sa neobičnim humorom bila je zaštitni znak modnog kreatora iz Italije, Franka Moskina/Franco Moschino/ koji je prerano  napustio modni svet u 44. godini života, 1994. Zvali su ga The Court Jester/Dvorska Luda i zločesti dečko modne industrije.

Pod jakim uticajem surealističkog pokreta dvadesetih godina prošlog veka, Moskino je dizajnirao prilično bizarno stilizovane, sa sofisticiranim humorom, kreacije koje su odslikavale njegovu senzualnu, unikatnu i ekstravagantnu lucidnu kreativnu maštu koja je često prelazila granice realnog u alternativan, bajkovit svet. ’Ja sam slikar, dekorator. Nisam autor novog doba’, izjavio je Moskino.

Posle njegove smrti, Moskinov dizajnerski tim je nastavio sa radom nastojeći da očuva ime i vizionarstvo velikog kreatora.

Ove godine, 2010. u Milanu je železnička stanica neoklasičnog dizajna iz 1840. pretvorena u  šik hotel Maison Moschino. Za unutrašnji dizajn je bio zadužen Stefano Ugolini zajedno sa dizajnerkom Roselom Žardini u kolaboraciji sa Džo En Tan i Moskinovim kreativnim timom. Spoljašnost originalne fasada od zgrade je ostala netaknuta, samo je osvežena i popravljena, ali je zato arhitektonski i dizajnerski tim unutrašnjost potpuno promenio i pretvorio je čarobnu fantaziju, modnu bajku.

Hotel je smešten u srcu kulturnog i modnog distrikta , na domak čuvene ulice 10 Corso Como i crkve Santa Maria delle Grazie u kojoj je Leonardova Poslednja vecera.

Hotel je na 4 sprata, ima 63 sobe i 2 jn apartmana, bar, spa i teretanu. Dizajn svega što je dostupno oku podseća na Moskina. Moskinove kreacije i arhitektura su  ovde harmonično i efektno inkorporirane u ekstravagantno i nezaboravno iskustvo, nazvala bih ga: Alisa u Moskinovoj zemlji čuda, ono što je Moskino uvek radio – bojio običan svet surealističnom četkicom.

Dobrodosli u alternativan svet.

Na samom ulazu, u lobiju dočekaće vas ogromni abažuri – lampe u obliku haljine sa siluetama Rubensovih žena. Haljine se pojavljuju i u sobama: ogromna haljina kao pokrivač za krevet, kao deo kreveta, kao skulptura na zidu…Sobe su tematski dizajnirane i shodno tome i nazvane : Crvenkapa, Krevet od ruza, Oblaci, Senke, Slatka soba, Traka, Tapete, Brsljan, Nocenje u balskoj haljini, Alisina soba, Luksuzno potkrovlje. Efektan dizajn osvetljenja na plafonu u obliku malih oblačica se ponavlja i u restoranu i drugim javnim prostorijama hotela

 

Restoran u hotelu, Clandestino Milano, koga vodi Moreno Cedroni, italijanski šef, služi klasična italijanska jela:  paste, meso, vegetarijanska i vegan jela, kao i čuveni Colorful Sushi, a la Moskino.

Noć u ovim fantazmagoričnim sobama košta  €230–€610, doručak i takse nisu uključene.

Buon appetito!

Za P.U.L.S.E pripremila Snežana Moračić

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.