Ulogujte se / Kreirajte profil

Još jedan iz serije ‘haute couture’ hotela , hotel Byblos

Dino Facchini je vlasnik modne kuće Byblos i pasionirani kolekcionar umetnosti. Zajedno sa dizajnerom i arhitektom Alessandrom Mendinijem iz Milana, restaurirao je klasičnu venecijansku vilu Amistu iz 15. veka koju krasi  fascinantna fasada Michela Sanmichelija/ arhitekta iz Venecije iz 15.veka/, a nalazi se u srcu vinarije Valpolicella u Corrubbiou, 7km od Verone, i pretvorio je u hotel – muzej i izložio svoju impozantnu umetničku kolekciju. Ako ste pomislili da je hotel  Maison Moschino u Milanu ‘state of the art’, sačekajte da vidite ovaj fascinantan neo-barokni- futuristički hibrid.

Svako izloženo delo prati mali tekst-objašnjenje, a medju njima su : Frank Lloyd Wright, Damien Hirst, Marina Abramović, Vanessa Beecroft , Anish Kapoor, Beatriz Millar, Valerio Adami, Arnaldo Pomodoro. Kažu da je samo vila Georga Cloonyja nadmašila Byblos Art Hotel po broju umetničkih dela.

Dizajn je eklektičan, od antičkih kreveta, ormana, do pop-art nameštaja i detalja. Ekscentrični, kitnjasti barok koji se izvanredno uklopio u ultra moderan pop art dizajn u prostoru u kome dominira visoka venecijanska tavanica, holovi, geometrijskog oblika nameštaj, ogromne fotografije sa poslednje instalacije Merine Abramović, ogromna platna i moderne skulpture daju zaista nezaboravno vizuelno iskustvo.

U glavnom holu hotela dominira venecijanski luster, ostale prostorije imaju visoke plafone ukrašene ornamentima i muralima.

Zidove gastronomskog restorana  l’Atelier u hotelu krase platna Sandra Chia, a kafe, spa i bazen koji je dizajniran da podseća na Pompeju nalazi se u prekrasnom vrtu sa uredjenim pejzažom od koga zastaje dah, fontanama i drvećem starim  stotinu godina.

Ovo je hotel u kome se spava, jede, uživa, relaksira i sanja.

Noćenje od 825€ -913€  u jeku sezone/ako je utešno/

Za P.U.L.S.E pripremila Snežana Moračić

Pogledati iz ove edicije ‘haute couture’ hotela i raniji tekst na P.U.L.S.E  hotel Moskino 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *