Lepota je u očima onog koji gleda

U svojim radovima ja pokazujem šta gojazne žene predstavljaju za mene. Njihova gojaznost ali i njihova ženstvenost su neka vrsta protesta zbog diskriminacije i kriterijuma koje su medij i današnje društvo postavili. Gojazne žene su jednostavno druga forma  lepote.  Verujem da svako od nas poseduje  slobodu ukusa i da ne treba da ima nikakve prepreke u izražavanju. Ograničavanje ove slobode vodi u diktaturu estetike.

Yossi Loloi


Yossi Loloi je vrlo interesantan fotograf, poznat po svojim neobičnim eksperimentima u portreturi. Radio je na različitim profesionalnim projektima širom sveta.  Njegov najnoviji projekat Full Beauty je provokativan, snažan i ironičan. Izaziva različite reakcije u javnosti.

Koncept projekta Full Beauty je razbijanje stereotipa i kulta idealnog ženskog tela, glamuroznog i erotičnog koje ide do fetiša. Rezultat je, profesionalno uradjena galerija neobičnih karaktera.

Sa suptilnom ironijom, ali sa velikim poštovanjem za svoje modele, Yossi je smestio šest gojaznih žena, koje je izabrao na audiciji, u elegantan prostor sa hromatičnom kompozicijom i nameštajem i sa majstorskim osvetljenjem uspeo da postigne ‘harmoniju suprotnog’, gola tela naspram ugaonih oblika nameštaja i skrene pažnju na njihovu ženstvenost i atraktivnost.

P.U.L.S.E

0 0 glas
Ocenite članak
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments