Ulogujte se / Kreirajte profil

Marilyn i Ella, susret ‘neprilagodjenih’

Mnogo dugujem Marilyn Monroe. Samo zahvaljujući njoj  dobila sam angažman u klubu Mocambo, vrlo popularnom noćnom klubu pedesetih godina. Ona je lično pozvala vlasnika Mocomba i postavila mu uslov da me odmah angažuje da pevam i ako to uradi, ona će svake večeri da sedi za glavnim stolom u prvom redu. Rekla mu je, i to je bilo tačno, da će novinari, zbog njene velike popularnosti, jednostavno poludeti. Vlasnik je pristao a Marylin, kao što je obećala,  bila tamo svake večeri. Novinari su bili oduševljeni. Posle toga, nisam više morala da pevam u malim džez klubovima. Bila je neobična žena- malo ispred svog vremena,  a da toga nije ni bila svesna.

Ella Fitzgerald


 

Ella je bila najomiljenija pevačica Marrilyn Monroe. Kada je Marilyn saznala da je vlasnik popularnog džez kluba Mocomba u Los Andjelesu odbio da angažuje Ellu Fitzgerald da peva samo zbog toga što je bila crnkinja, Marilyn je odmah reagovala i svojim šarmom i popularnošću obezbedila Elli angažman koji je trajao 5 dana.

 

Interesantan je podatak da su i Ella i Marilyn na neki način imale slično detinjstvo : obe su poticale iz siromašnih porodica i bile seksualno zlostavljane. Ella je rano ostala bez majke,  Marilyn je retko vidjala svoju, dugo vremena se lečila se u bolnici za mentalno obolele. Obe su bile vrlo ambiciozne i pogrešno kategorisane: Marilyn kao glupa plavuša, Ella kao devojka koja vam uvek izmami osmeh. Ništa dublje od toga.

Bonnie Greer, dramaturg predstave Marilyn and Ella

 

P.U.L.S.E

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.