Ulogujte se / Kreirajte profil

Miss Industrijskog dizajna

PULCHRA 100 OBJECTS 

Pulchra/ na latinskom znaci najlepsi/ je prvi izbor lepotica eskluzivno rezervisan za industrijski dizajn i njegove proizvode. Organizovao ga je Sandro Silvi 2007 godine, poznati arhitekta svetskog glasa koji postuje i poznaje lepotu objekta. Koncept izbora za najlepsi dizajn objekata na svetu je da se u narednih 10 godina, od 100 brizljivo izabranih objekata , svake godine izabere najbolji, a 10 najboljih ostvarenja – pobednika ce se smestiti u vodootpornu kapsulu i zakopati u parku dizajnerske firme i cekati arheologe u buducnosti da iskopa taj muzej lepote koji ce biti svedocantsvo vrhunskog dizajna 21 veka za buduce generacije.

Ziri sastavljen od eminentnih dizajnera i arhitekata : Italo Lupi, Alessandro Mendini, Sandro Silvi, Matteo Vercelloni, Gilda Bojardi iz Interni, Claude Jean-Colas iz Marie Claire Maison i Flavio Albanese iz Domusa, kao i glasaci – gradjani sirom sveta na Internetu izabrali su pobednika . Pobednik- glasac cije  se  glasanje podudarilo sa eminentnim timom dizajnera  dobio je nagradu od 10.000 evra u zlatnicima.Za ovu godinu od 100 ponudjenih objekata u uzi izbor su usli : Gyrofocusov kamin, Philipsov TV, Philippe Starckov mobilni telefon , Leo Cut dijamant…Glasanje je bilo od 31 jula 2008 do 30 juna 2009.

Od svih deset glamuroznih kandidata pobedilo je plane Jane Focusov kamin.

Viseci Gyrofocusov kamin, dizajn francuskog proizvodjaca Focus dizajnirao je Dominique Imbert 1968 godine. je izabran za pobednika medju 100 objekata iz razlicitih oblasti dizajna za 2008-9 godinu.

74.425 glasaca na Internetu je glasalo, zajedno sa  uglednim dizajnerima.

Jednostavan crni kamin je napravljen od 4mm debelog celika, ima dijametar od 1.25 m, a tezak je 97 kg. Moze da se okrece za 360stepeni i tako prilagodjava svim stranama prostorije.

Kamin je specifican i revolucionaran u svojoj jednostavnosti i u formi i u tehnickim karakteristikama.To je prvi Focusov dizajn kamina koji se spusta sa plafona i zbog toga ne zauzima mnogo mesta pa se moze ugraditi i u vrlo malom prostoru, a zbog mogucnosti rotacije vidljiv je iz svakog ugla. Zbog neobicnog kompaktnog dizajna i mogucnosti da ‘visi’ sa plafona izvanredno ce se uklopiti i u loftovima i prostorijama sa nivoima gde je visina tavanice i po nekoliko metara.

10 najboljih za uzi izbor :

 

 

 

 

 

10123456789

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobednicki dizajn,  Focusov viseci kamin

FIREPLACE

 

 FIREPLACE 1

FIREPLACE 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

za P.U.L.S.E / Snezana Moracic

  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.