Nepredvidljiva predvidljivost: Denis Rouvre

a_s_12_fabrik

Njegove fotografije su jednostavne, pune energije, erotske, snažne, delikatne, razigrane, brutalne, šokantne, eksplicitne i hrabre. Govore, pričaju priču, emituju, prenose poruku i inspirišu na razmišljanje.

British rugby players by Denis Rouve

Aurelien Rougerie

Michel Dieude

Wessel Jooste denis broken faces

Pratim ga još od njegove serije Broken Faces, kada je 2006 putovao po Francuskoj i fotografisao ragbi igrače u svlačionicama posle utakmica za vreme njihove TOP 14 igračke sezone. A onda je napravio seriju fotografija Eden /2009/, a potom i Senegalese Wrestlers seriju za koju je dobio drugu nagradu koju daje World Press Photo/WPP/, za 2010.

Ova prestižna nagrada se dodeljuje u kategoriji za Sports Feaures Stories. Svake godine WPP dodeljuju nagrade iz različitih oblasti fotografskog novinarstva učesnicima iz celog sveta sa idejom i misijom da stimuliše i postavi visoke profesionalne standarde u foto-novinarstvu.

Denis Rouvre je rodjen 1967, živi i radi u Parizu. Njegove impresivne i sugestivne fotografije poznatih ličnosti, kontraverzne reklame objavljuju poznati časopisi : Elle, Geo, GQ, Intramuros, L’Équipe, L’Express, Le Monde, Le Monde 2, Le Nouvel Observateur, Libération, Madame Figaro, Marie-Claire, The New York Times Magazine, Photo, Première, Psychologie Magazine, Studio, Télérama, Têtu, i Vanity Fair . Priredjuje grupne i samostalne izložbe u galerijama širom sveta.

Set fotografija je iz nagradjene serije Senegalese Wrestlers/Senegalski rvači.

Rvanje /Laam/ u Senegalu i Gambiji ima dugu tradiciju i postao je neka vrsta nacionalnog sporta. Rvanje je više od borilačkog sporta u Senegalu. Rvači/ M’burr na sengalskom/u rvanju dokazuju svoju muškost, atletsku snagu, moć, kontrolu, strategiju, prevlast, a to je i prilika da skrenu pažnju mladih devojaka na sebe i najvažnije, da svojom pobedom donesu ugled i poštovanje mestu iz kog dolaze.  Uvertira pre rvanja je takodje važna – tela rvača se mazu uljem od biljaka da oteraju zle duhove, svako nosi talisman za sreću i pred samu borbu rvači izvode borbenu, punu erotike igru u transu koja podiže i podstiče moral i borbeni duh.

Baš taj trenutak – magično erotski spoj muškarca i njegove muževnosti : snaga, moc, seksepil, ponos, kontrola, disciplina, kao  i senzibilnost i povredljivost  koju naziremo ispod naizgled neprobojnog oklopa savršenosti i ravnoteže, uhvatio je zauvek Denis Rouvre:

denis_rouvre_-_fran_329807s

SPECTRUM27_689131a

african,black,male,photography,wrestler-7a99e42d762d0252a2eff5c5eeded6aa_h

Rouvre2

Rouvre1 senegalski wrestler

Rouvre5

Rouvre3

Rouvre6

Eden/ 2009/ Erotska rapsodija u vantelesnom stanju, astralna šetnja, spiritualni ritual tantričkog seksa…

a_s_5_fabrik

a_s_6_fabrik

a_s_11_fabrik

a_s_8_fabrik

a_s_9_fabrik

denis rouve

a_s_4_fabrik

a_s_7_fabrik

I da zaokružim ovo kratko uzbudljivo putovanje kroz Rouvreov objektiv sa njegovom serijom fascinantno ekspresivnih  fotografija poznatih ličnosti

Denis_Rouvre_-_Fran_329807s.jpg3

Denis_Rouvre_-_Fran_329807s.jpg5

michael-madsen-denis-rouvre

vincent-cassel-denis-rouvre

za P.U.L.S.E / Snežana Moračić

0 0 glas
Ocenite članak
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments