Održana promocija 22. Vršačke pozorišne jeseni

Ulogujte se / Kreirajte profil

Održana promocija 22. Vršačke pozorišne jeseni

.

Become a Patron!

.

U foajeu Ateljea 212 u utorak, 21. oktobra, održana je zvanična promocija 22. Vršače pozorišne jeseni, jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji.

Pod sloganom “Ništa nije kao što jeste”, festival će, osim zvaničnog takmičarskog programa, biti obogaćen i raznovrsnim pratećim sadržajem, izložbama, gostovanjem inostranih pozorišnih umetnika iz Rumunije, Holandije i Francuske i promocijama knjiga autora Radomira Putnika i Feliksa Pašića.

10649946_10202619621082421_8594987717647573897_n

U uvodnoj reči, PR festivala Bojana Ivanov Đorđević, naglasila je  značaj i obavezu kakvu Vršac, kao “Sterijin grad”, ima prema svom čuvenom dramskom pregaocu i uopšte svojoj kulturnoj baštini i nasleđu drugih poznatih vrščana koji su svojim radom zadužili intelektualni i umetnički život u Srbiji.

Direktor NP Sterija i 22. Vršačke pozorišne jeseni Đura Mrđa naglasio je da uprkos teškim vremenima za kulturu u Srbiji, ovaj festival opstaje zahvaljujući napornom radu pri realizaciji svakog aspekta festivala i dodao da je obavezujuće stremiti sve većem kvalitetu festivala i u budućnosti.

Selektor festivala, Milivoje Mlađenović, naglasio je klasičarski karakter ovogodišnje manifestacije Vršačke pozorišne jeseni uz već tradicionalnu pažljivu selekciju svega najboljeg što je region imao da ponudi u smislu pozorišne produkcije u protekloj sezoni.

Iz gradskog budžeta obezbeđeno je preko 2 miliona dinara za potrebe ove uvažene manifestacije koja je, za svojih preko dvadeset godina postojanja, nailazila na velike poteškoće i situacije u kojima je bila pred zatvaranjem, kako je naglasila Aleksandra Panić, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu. Ona je napomenula da će grad Vršac uvek biti podrška i pokrovitelj ove manifestacije koja je odavno nadrasla granice grada i postala od regionalnog značaja.

Takmičarski program festivala traje od 24. do 30. oktobra. 22. Vršačke pozorišne večeri biće otvorene 23. oktobra predstavom “Rapsodije” režisera Lorana Mendona, a zatvaranje je zakazano za 1. novembar predstavom “Ja nisam Antigona” Petra Petkovšeka.

Kompletan program festivala možete pogledati ovde.

vrsacka-pozorisna-jesen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  0 0 glas
Ocenite članak
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments