Ulogujte se / Kreirajte profil

Povratna zamenica: sebe, se

.

Become a Patron!

.

Esher-hand-jpg

                                                                                                                                      M. C. Escher

„ Da bismo napredovali moramo imati ogledalo“. – Artur Šopenhauer

„Nijedna cena nije prevelika za privilegiju poznavanja sebe“. – Fridrih Niče

Za sebe, zbog sebe, sebi… Ne, ovo nije definicija egocentrizma. I ne, ja nisam solipsista. Ovako se može definisati i metaemocija. Metaemocija kao istinski pohod na autentičnost, nužno obeležen pogibijama i krvarenjima. Saznajni, metaemocija kružni put vrednuje usklađenost emocije (nagona) i reakcije. Njihov sklad počiva na neumornom istrajavanju u svesnoj borbi, a borba iz volje za saznanjem i kanalisanjem. Saznajna borba traje dok trajemo, samo se bojno polje sužava. Jer jednom prihvaćena istina nije zauvek istina.

masks-by-richard-burbridge06

                                                                                                                       Richard Burbridge

Metaemocija je srž saznajnog procesa i put povratka sebi. Zbog toga svaku misao treba ODmisliti, svako osećanje ODživeti. Uplašena misao postaje regresivna i pretvara se u telesnu kočnicu. A onda, tako ukočen, život se halucinira, ne živi se. Zato se na svakom koraku susreće armija provizornih čiji se stilovi menjaju po poslednjoj modi.  Redovi dobrovoljaca čekaju da budu žigosani i prihvaćeni. A pamte se samo lideri. I malobrojni. Oni koji su oslobodili svoju misao i osećanje. Voljno, Armijo!

Pojedini pokušavaju da tok života izraze logičnim sledom brojeva, a zapravo, suština je između njih. Tako formula nije konačna. Individualnost počiva među brojevima; tu se krije život po sebi, za sebe. Početni kod za dešifrovanje života, obitava zarobljen u individualnom prostor-vremenu, svaki za sebe, po sebi. Otkriven, crta šeme života.

Entry-2-Mountain-Twilight-Shadows

A konformizam nudi ustajali komfor jednoobraznosti. Zbijeni redovi… neminovna gušenja. I sve iz straha borbe sa Senkom i sve iz straha krvarenja i sve iz straha primećenosti…

(Ispovest borca).

Za P.U.L.S.E. Tanja Mladjen

BiPolar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.