Roger Waters & David Gilmour & Nick Mason

Roger Waters & David Gilmour & Nick Mason – O2 Arena 12. May 2011.

12. maja, 2011 godine u londonskoj O2 Areni, Dejvid Gilmor je ispunio svoje obećanje da će se pojaviti na izvođenju pesme „Comfortably numb“ na jednom od koncerata u okviru svetske turneje „The Wall“ Rodžera Votersa. Gilmor je otpevao refrene pesme i odsvirao svoja dva čuvena gitarska sola.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-L42YTWSJtI

Nakon što je zid srušen na kraju predstave, stojeći ispred njegove ruševine, Rodžer Voters se obratio publici: „ Uradili smo ovo večeras, i molim Vas da pozdravite gospodina Dejvida Gilmora. Čudnom i izuzetno srećnom slučajnošću, ovde je još jedan član naše nekadašnje grupe i molim Vas da pozdravite gospodina Nika Mejsna.“ Gilmor i Mejsn su se pridružili Votersu i ostatku grupe u izvođenju pesme „Outside the wall“. To je bilo prvo pojavljivanje živih članova „Pink Flojda“ od koncerta Live 8, 2005 godine i prvi put da se ekipa koja je snimila „The Final Cut“ pojavljuje na koncertu.

Dakle, „nikad ne reci nikad“, mogla bi biti poruka ovih članova „Pink Flojda“ koji su se u više navrata zaklinjali da više nikada neće zajedno stati na binu a onda, treći put od raspada originalne postave grupe koji se desio osamdesetih godina prošlog veka, pogazili su obećanje i pojavili se na koncertu u O2 areni.

Preživeli članovi grupe učestvovali su u delu koncerta na turneji „The Wall Live Tour iza koje stoji basista i pevač Rodžer voters koji je prošle godine počeo turneju obeležavajući 30 godina od izdavanja legendarnog albuma „The Wall“. Na opšte oduševljenje publike, na prve taktove pesme „Comfortably Numb“, na scenu je izašao i Dejvid Gilmor. Dvojica muzičara, Voters i Gilmor, koji već decenijama „komuniciraju“ isključivo preko sudova i medija zbog autorskih prava  na pesme i ime grupe, na pozornici su se, na opšte iznenađenje, zagrlili kao u vreme kada razmirica nije bilo.

Prvi put posle raspada grupe, Voters i Gilmor su zajedno nastupili 2005. godine na Live 8 koncertu ali se na bini skoro da nisu ni pogledali.

httpv://www.youtube.com/watch?v=eGOFDy7T_aM

Na dobrotvornom koncertu Dejvida Gilmora za “The Hoping Foundation” jula 2010 godina, njemu se na sceni pred par stotina iznenađenih gledaoca pridružio Rodžer Voters. Za uzvrat Gilmor je obećao svoje pojavljivanje na nekom od koncerata Votersove “The Wall” turneje.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VOOcyFM5BLA

Zbog toga je ovaj prijateljski zagrljaj pobudio nadu da je sada sve u redu i da će slavni muzičari imati još zajedničkih nastupa.

Njihovi brojni poklonici bili su prilično razočarani kada je na zvaničnom fan blogu Dejvida Gilmora osvanula nimalo ohrabrujuća poruka: „Dejvid se neće pojaviti na nekom od budućih koncerata“.

No, rekosmo…nikad ne reci nikad.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VKSAJLLPQUw

za P.U.L.S.E Boban Savković

Tekstovi o muzici na portalu P.U.L.S.E

Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments