Sajberskop za novembar 2010.

Sajberskop za novembar 2010. – Sigurno Vam je poznat osećaj kada se uveče ne isključite već nekako ostanete na stendbaju. Jednostavno, neke aplikacije ostanu uključene iako je Vaša čvrsta namera bila da baš budete totalno off. Kao da je Vaš procesor radio cele noći a buđenje dođe samo kao nastavak celonoćnog rada.

Rezultat ove situacije je osećaj apsolutne zabagovanosti Vašeg hard diska, pa uz kafu and cigaretu radite na resetovanju budući da Vas čeka celodnevni rad a kako je Vaš sistem ionako preopterećen ,polako skenirate situaciju i pokušavate da sve neželjene pojave zaključate u volt na neko vreme i da nesmetano prođete obaveze za taj dan. Morate znati da su posledice takve da ćete pre ili kasnije morati da se njima pozabavite jer će Vam sigurno štetiti sistemu. No, jednom kada se uz pomoć jutarnje kafe sistem ponovo podigne, nanošenjem željenog wallpaper-a na lice und telo osposobili ste se za hvatanje u koštac sa dnevnom rutinom.

U toku dana je veoma moguće da dođe do pregrevanja sistema jer je Vaš kuler bio preopterećen i ne može da podnese situaciju koju bi inače iskulirao bez problema te je još jedna pauza neminovna, možda malo tehničke podrške prijatelja i kolega, malo apdejtovanja kroz čitanje novina i otkazivanje još nekoliko zakazanih taskova, čisto da dodatno rasteretite sistem.

Jednom kada se pomirite sa činjenicom da Vam prosto anuliranje ram memorije ili apgrejdovanje sistema neće rešiti problem, vreme je da priznate sebi da Vam je potreban kompletan servis te priuštite sebi vikend potpunog brisanja aktuelnog operativnog sistema.

Napravite mesta za novu verziju i polako se navikavajte na njeno korišćenje. Dajte se rekonektovati. Čuvajte se virusa, izbegavajte stresne sadržaje, držite se proverenih programa, socijalnih krugova gde ste prihvatili druženje sa samo proverenim i stvarno poznatim frendovima koji Vas neće spemovati malicioznim sadržajima.

Duboko aploudujte i daunloudujte, procesuirajte lagano.

U saobraćaju budite oprezni, nailazićete na različite drajvere.

Uveče bi bilo poželjno da se instalirate uz jači sistem,skajpnete do prijatelja ili  guglrthnete malo po gradu zarad dodatnog opuštanja.

Šeringujte radost,sve ostalo, ignore, ignore, ignore.

Za P.U.L.S.E. Maša Jusufi

Tekstovi o društvu na portalu P.U.L.S.E

Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Snežana Moračić
Snežana Moračić
12 years ago

‘hipsterski’, So deck!
FB-ski, lajkam