Šarlot Gensburg – jedinstvenost multitaletnovane umetnice koja pomera granice

Francusko-bristanska glumica i pevačica je rođena 21. jul 1971. S obzirom na to da je izdvaja jedinstveni stil, svojstvenost  i umetnost koja nije za svakoga ali je za one koji se zaljubljuju u bit različitosti umetnosti koja pokreće. Šarlotina majka je engleska glumica dok joj je otac francuski muzičar, te je nije iznenađujuće da se Šarlot bavi muzikom i glumom. Imala je dvanaest godina  kada je imala debatu s ocem o pesmi  “Lemon Incest”.  Prvi album je objavila kad joj je bilo petnaest godina “Charlotte for Ever”.

Interesantan je podatak da je 1998. Godine nastupala sa majkom u setu filmova  “Kung Fu Master’’ kao i u dokumentarnoj drami. Jedno je sigurno, mnogobrojni naslovi filmova stoje iza imena ove jedinstvene glumice koju odlikuje još posebniji stil. Napravila je značajnu pauzu u muzičkoj karijeri tek joj se vraća 2000. godine, do sad je objavila još tri albuma kao i tri fila u saradnji sa režiserom Larsom Fon Trirom.

Dobitnica je Kanskog festivala za najbolju glumicu u glavnoj ulozi kao i nagrade „Cezar“. Sem slave koja ju je nesebično obasjavala Šarloti su se dešavale teške tragedije, 2007. godine može se reći da joj je život visio o koncu kao i pregršt privatnih roblema koji nisu bili laki za podneti. Lične impresija kada sam čula za Šarlotu i kada sam pogledala neke od njenih radova, fotografije, kao i njenu muziku koju sam preslušala je taj da je ona od one sorte umetnika koja bezuslovno svojom pojavom i stilom pomera granice, unosi novo bez straha, avangardno i posebno. Međutim posebnost i svojstvenost ne može čak ni svaki umetnik da iznese to mogu samo neki poput Šarlote, jer je ona glumica i muzičar koja nosi energiju koja je kao vrela krv koja ne prihvata ništa što je ustaljeno, propisano i po normi.

Njena pesma “Heaven Can Wait” je izabrana kao Starbucks iTunes. Takođe, njena pesma “Trick Pony” se pojavljuje na početku the Grey’s Anatom tačnije epizode: “Perfect Little Accident”. Od 2014. godine je ambasador fondacije ’’Hear the World Foundation’’, gde se zalaže za prava ljudi koji slabije čuju ili nažalost nemaju sluha uopše, kako bi imali fer i iste prilike kao i ostali. Zadnji album joj je izašao 2017.godine i zove se ’’Rest’’. Potajno svaki umetnik posvečije svoje reči, muziku, albume, pokrete, tako da i ovaj album ima duboko značenje za Šarlotu. Sama je režirala dve pesme s ovog albuma: “Rest” i “Deadly Valentine”.

Ne želim da iznosim detalje iz njenog privatnog života, ko joj je pratrer, da li je udata ili ne jer smatram da je to u ovom trenutku neprofesionalno. Želim da fokus bude na njenoj ličnosti kao i oni koji čitaju ovaj tekst da obrate pažnju na njene fotografije, stil, stav, posebnost koju nesebično i hrabro izražava.

Multitalentovana Šarlot je jedna od onih umetnika koji pomeraju granice svojom originalnošću i stavom.

Za P.U.L.S.E Milošević Slavica

AUTORSKI PROFIL

Pisac, objavila nekoliko knjiga i drama. Bloger inostranih medija "Jerusalem Post" i "Times of Israel".

0 0 glas
Ocenite članak
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
127.0.0.1
127.0.0.1
2 years ago

Lepa na majku, talentovana na oca. Ne bi valjalo da je obrnuto.