Ulogujte se / Kreirajte profil

Tajni život svakodnevnih predmeta

Nekada je Pablo Pikaso, u trenutku nadahnuća, spojio dva predmeta koja su mu se nalazila u blizini, sedlo i volan bicikla i dobio…glavu bika, koja je postala umetnički artefakt za potonju istoriju umetnosti i činjenica da za pokazivanje genijalnosti mogu poslužiti i predmeti koji su tu, negde oko nas, i koje smo navikli da posmatramo i shvatamo u pogledu njihove svakodnevne upotrebe. Ovaj niz fotografija, koji sledi, naravno da nije na tragu Pikasove majstorije ali pokazuje šta se od svega onoga što se nalazi oko nas, onoga što skoro pa svakodnevno upotrebljavamo, uz malu pomoć žice može dobiti i u smislu forme kao i značenja. Da…u njima se krije neki njihov tajni život, kao što se i mi sami, u nekim situacijama koje nisu samo stvar navike i svakodnevnog ustaljenog načina života pokazujemo u sasvim drugom svetlu. Postoji, dakle, tajni svet predmeta, Stivi Vonder je davno pevao o tajnom životu biljaka…a svako od nas može da (sa)zna i male tajne svojih života. Ako želi…i sme.

za “P.U.L.S.E” Boban Savković

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.