Ulogujte se / Kreirajte profil

Vila Elizabete Tejlor


Vila sa imanjem od 5000 m2 u kojoj je  Elizabeta Tejlor provela više od 30 godina stavljena je na prodaju za $8.6 miliona. Luksuzna rezidencija u ranč stilu iz 1960. ima veliki privatni ciglama popločan otvoreni parking za automobile, bazen, ribnjak,  kuhinju-galeriju u seoskom stilu, poseban deo za poslugu na prvom spratu, spavaće sobe na drugom spratu i najsavremenije alarmno obezbedjenje. Nalazi se u šumovitom kraju Bel Era.

Kuća je bila mesto gde smo se svi okupljali, naročito za Dan zahvalnosti i Uskrs’, izjavio je Kristofer Vajlding, Elizabetin sin.

Prošle godine Elizabet Tejlor je pozvala u posetu urednike magazina za arhitekturu i unutrasnji dizajn, Architectural Digest koji su tom prilikom napravili malu reportažu sa imanja.

Dvospratna vila ima četiri spavaće sobe. Kupljena je ranih 80-tih godina. Dizajn i atmosfera u kući je familijarna, prilagodjena za porodični đivot, zajedničko uživanje i zabavu, ništa glamurozno. Vrtom su obično trčala deca i unučići. Nekoliko kučića, mačaka i ptica su takodje bili stanovnici rezidencije.

Naravno, kada je u pitanju bio neki važan dogadjaj, ona bi imala na sebi najlepšu haljinu, najskuplji i ekstravagantni nakit i postala bi Elizabet Tejlor, zvezda’, izjavio je jednom Valentino. ‘Ali kod kuće, vodila je udoban i prijatan život okružena prijateljima i dobrom hranom’.

Skoro sve sobe je dekorisao dizajner za unutrašnju arhitekturu, Elizabetin dobar prijatelj, Valdo Fernandez /koji je dekorisao i kuću Brada Pita i Andjeline Žoli/ u tonovima lavande i nijansama plave, boje koje su se slagale sa Elizabetinim čuvenim ljubičastim očima.

Dok su zidove u sobama krasile slike Franca Halca, majstori Impresionizma, Dejvida Hoknija/ otac joj je bio galerista i kolekcionar umetnosti/, njena tri Oscara, crteži za njene kostime za film Doctor Faustus iz 1968. sa Ricardom Bartonom, romantičan vrt je bio pun ruža: ‘Cecile Brunner’ i hibridne ruže koje su nosile njeno ime, Elizabet Tejlor koje su joj bile inspiracija za parfem 1987.

Elizabet Tejlor u specijalno za nju dizajniranom marokanskom kaftanu, poklon od Malkoma Forbsa. Fotografija je iz 1997.

U ćošku dnevne sobe na zidu su slike Dejvida Hoknija, Franca Halsa i poklon grafika od Endija Vorhola,‘Liz’. Bronzani konji, skulpture, su delo njene ćerke Lize Tod Tivi. Stolice su presvučene  materijalom  firme Rogers & Goffingon.

Porodične fotografije, nagrade za humanitarni rad i Oskari izloženi su u tzv. ‘sobi za trofeje’. Stolice su presvučene lanom kompanije Larsen.

Vrt i ostatak imanja je dizajnirala firma za pejzažnu arhitekturu Campion Walker Garden Design. Vrt krase ljubičasti cestrumi, biljke sa Havaja, zlatnožuto bilje slično papratu, kao i ruže jarko ljubičaste boje koje nose njeno ime.

Kristofer Tejlor, njen nećak je dizajnirao bazen i interesantnu fontanu u obliku školjke. Jastuci za stolice su od materijala firme Sunvrella.

Zidovi sobe za šminkanje i presvlačenje su obloženi svilenim materijalom poznate firme Kravet. Crteži su od Irene Šaraf, dizajnerka za kostime iz filma Doktor Faust iz 1968.

Sto za šminku.

Za P.U.L.S.E  pripremila  Snežana Moračić

  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *