Ulogujte se / Kreirajte profil

Wiff* za modu, Waff* za sport

.

Become a Patron!

.


Stoni tenis su izmislili Englezi krajem 19. veka. U početku su ga zvali wiff-waff*


Su Jon Li/Soo Yeon Lee, glumica i bivša manekenka, slavu je postigla kao šampionka u ženskom stonom tenisu. Rodjena je u Pusanu, u Južnoj Koreji. Pobedjivala je na juniorskim turnirima, a od 1991-2001 je bila aktivan član  korejskog nacionalnog tima u stonom tenisu.

2004. dobila je prestižnu nagradu na ženskom takmičenju u Novom Zelandu. Živi u Americi gde radi i kao trener i kao ambasador ovog lepog sporta i u vrhu je američkog  ženskog stonog tenisa.

Zahvaljujući glumici Suzan Sarandon, stoni tenis doživljava svoju renesansu u Americi. Ona već nekoliko godina otvara klubove za stoni tenis širom Amerike, pod nazivom SpiN, sa idejom da ova igra koju odlikuje elegancija i brzina postane mejnstrim.

Za stoni tenis kažu da je sličan brzom šahu, pa ga tako i zovu. Zahteva koncentraciju, taktiku i brze odluke.

Gracioznost i atraktivan izgled Su Jon Li bili su inspiracija za režisera i fotografa Metju Donaldsona/ Matthew Donaldson koji je uz pomoć stilistkinje Keti Šilingford/ Katie Shillingford snimio slow motion video za Nowness.

[youtube]9kh1S4veP1w[/youtube]

Pošto ovaj sport zahteva agresivne pokrete stilistkinja je izabrala prigodnu garderobu koja prati kretanje tela Su Jon Li. Htela sam da garderobom naglasim pokrete, rekla je Šilingford.

U kratkom filmu koji traje 1 minut i 48 sekundi, Su Jon Li je demonstrirala lepotu ovog sporta u cipelama Kristijana Lubutona i kompletima poznatih dizajnera: Džil Sanders, Kristofera Kejna, Marka Fasta, Versaćija i Džerladine Ševrolet.

Za P.U.L.S.E / Snežana Moračić

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.