34. песничка ноћ у Велестову

34. песничка ноћ у Велестову

Међународним песничким читањем „Поезија – Залазак“ које се у недељу, 21 августа одржало у трему цркве „Успење Пресвете Богородице” у селу Велестову завршено је 34. издање „Песничке ноћи у Велестову“. Манифестација је започела у петак са песничким портретом Лидија Димковске и изложбом Николе Пијанманова. Музички наступ имао је саксофониста Горан Папаз, а догађај је модерирала Марина Димовска, док је беседу о стваралаштву Лидије Димковске  одржао Сашо Огненовски.

У току три фестивалска дана одржано се више читања на којим су учествовали и песници Ким Симонсен (Фарска острва), Алеш Мустар (Словенија), Мањола Наси (Албанија), Селахатин Јолгиден (Турска), Валентина Бакти (Србија), Диме Данов, Ана Голјешка Џикова, Зоран Јакимоски и Јулијана Величковска (Македонија).

У оквиру фестивала одржала се и радионица креативног писања и иновативног интерпретирања поезије са учеством младих из Охрида и региона, као и са ученицима Охирдске гимназије „Св. Климент Охирдски“ у оквиру пројекта OH READ “песнички викенд и радионица за младе у региону“ подржане са стране програма READ (Регионална мрежа за културну разноликост) и Европске уније.

Манифестација је подржана и са стране Министарства културе, Општине Охрид, Комерцијалне банке ад Скопље и других спонтора и пријатеља манифестације.

за П.У.Л.С: Сашо Огненовски

 
Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments