Dejvid Bouvi kao dreg kraljica

Dreg je kao umetnost danas popularizovana na raznorazne načine, i sve veći broj je onih koji ovu kulturu šire što kroz društvene mreže, što na javnim mestima, odnosno klubovima u kojima dreg kraljice nastupaju.

Istorija muškaraca koji oblače žensku odeću doživela je ogromnu promenu od vremena kada su muškarci umesto žena, u raznim predstavama igrali ženske uloge pa sve do održavanja performansa u raznim oblicima po klubovima i barovima kako bi zabavili masu. Dreg je razvio ozbiljnu zaštitu u umetničkom svetu i svakako je dekonstruisao rigidne društvene i seksualne stereotipe.

Legenda pop-roka Dejvid Bouvi jedan je od onih koji je svoju seksualnost izražavao kroz performanse na svojim nastupima. Za njega je dreg predstavljao neku vrstu rodne igre u kojoj je dao novi život mnogim pokretima, iako se sam direktno nije zalagao za iste.

Njegovi spotovi su bili rodno fluidni gde je na neki način pojačavao rodnu subverziju. Upadljiva šminka, jaka boja kose i šljokičasti kostimi bili su deo njegovih performansa, čija je svrha bila da zabave.

Kroz objektiv pogledajte kolika je kraljica bio Bouvi!

Bio gej, bi ili nešto drugo, u kulturološkom smislu Bouvi je kao queer umetnik  bio na vrhu. Slay girl!

za P.U.L.S.E: Stefan Miladinović

Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolina
5 years ago

Upravo tako! Čovek je bio legenda, potpuno je nebitno šta je nosio, da li je bio gej, bi ili hetero. Umretnik za sva vremena.