Холокауст, европске вредности и локални архиви

Пројекат „Холокауст, европске вредности и локални архиви”

У време ванредног стања уведеног због епидемије вируса COVID-19, Архив Војводине и невладина организација Тераформинг из Новог Сада, званично су започели рад на пројекту под називом „Холокауст, европске вредности и локални архиви”, који смо као Online Kickoff Event – преносили уживо из Архива Војводине.

Презентација из Архива Војводине трајала је до 14 часова и 15 минута, а након тога на нашој фејсбук страници појавио се линк ка филму, у којем смо сабрали преко 30 видео-прилога послатих за ову прилику из различитих земаља.

Циљ пројекта је стварање и имплементирање специфичне одрживе методологије за развој иновативних приступа архивској педагогији у локалним архивима.

Партнери на пројекту су колеге из Аустрије, Мађарске, Немачке, Пољске, Словачке и Чешке, као и учесници из Израела, Велике Британије, Сједињених Америчких Држава, Норвешке, Грчке и Холандије.

Такође, у сарадњи са Фондацијом Нови Сад 2021, пројекат је уклопљен у програм Европска престоница културе 2021.

О овом заједничком европском пројекту говорили су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и директор Тераформинга господин Мишко Станишић.

Архив Војводине

[ngg src=”galleries” ids=”53″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Pratite diskusiju na ovu temu
Obavesti me
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments