Ulogujte se / Kreirajte profil

‘One for My Baby’

Lice andjela, telo boginje

Sve se promenilo u životu Eve Lavinie Gardner kada je mladić po imenu Barni Dahan, koji je radio kao potrčko u Lowe Theatre, ugledao na 5.aveniji  u Njujorku portret tamnokose devojke zelenih očiju u izlogu jedne fotografske radnje. Bilo je to u leto 1939 godine. Fotografije je napravio Lari Tar, profesionalni fotograf, muz starije Evine sestre.

Zapanjem njenom lepotom, Barni je ušao u radnju i lažno se predstavio kao agent za talente koji radi za MGM i zatražio Evin telefon kako bi je povezao sa pravim ljudima iz sveta filma. Poverovavši u Barnijevu priču, znajući da se takva šansa samo jednom u životu dešava, Lari je proveo celu noć printajući Evine portrete. Sutradan je lično otišao u zgradu MGM-a i predao porfolio. Ubrzo, Evu su pozvali na probno snimanje i 1941. Eva, koja je tada imala samo 18 godina potpisala je sedmogodišnji ugovor sa MGM za $50.00 nedeljno.

Evina egzotična lepota je mnogim muškarcima bila neostvareni san. Njen privatni život bio je poznat javnosti kao i njeni filmovi. Udavala se tri puta. Na kratko sa Mikijem Runijem i Artijem Šooom. Zabavljala se sa Hauardom Hjuzom, ali je brak sa Frenkom Sinatrom, koji je trajao šest godina, iako pun skandala, ljubomornih ispada i opijanja bio za oboje najjača ljubavna veza u njihovim životima. U jednom periodu u braku sa Sinatrom kada mu je muzička i filmska karijera bila u padu, Eva je bila ta koja je zaradjivala za oboje.

I posle razvoda, 1957. godine, Frenk je uvek govorio da je Eva bila i ostala najveća ljubav njegovog života. Ostali su bliski prijatelji i Frenk je uvek bio tu kad joj je bio potreban.

Kada se Eva razbolela doživevsi šlog 1989. Frenk je insistirao da sve troškove oko njenog lečenja on plaća.

25.januara 1990.Eva je umrla. Imala je 67 godina.

Priča se da je Frenk tajno prisustvovao njenoj sahrani u Londonu, skrivenu u crnoj limuzini sa zatamljenim staklima.

Kad god je pevao pesmu One for My Baby, kažu, mislio je na svoju najveću ljubav, Evu Gardner.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ODa_903vnLg

P.U.L.S.E

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  Ostavite komentar

Komentari objavljeni na sajtu ne odražavaju stav uredništva, a stavovi objavljeni u tekstovima nisu nužno i stavovi redakcije.

Zabranjeni su govor mržnje, pretnje, uvrede na nacionalnoj, religioznoj, rasnoj ili polnoj osnovi, kao i psovke. Zabranjeno je i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Takođe, komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Obavezna polja označena su *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.